Favorites

Een auto financieren

Hover Box Element

Hover Box Element

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat is financieren?

Bekijk op deze pagina wat de voor- en nadelen zijn van Financieren

Een ‘auto financieren’ is een uitdrukking die je regelmatig tegenkomt. Maar wat betekent dit precies? Hoe kun je een auto financieren? En hoeveel kost een auto financieren? Op deze pagina vertellen we je hier graag meer over. 

Om een nieuwe auto of een jong gebruikte occasion te kopen kan je een autofinanciering gebruiken. Je combineert hiermee zowel de voordelen van het financieren (waardoor je extra geld overhoud) als de voordelen van het importeren. Het afsluiten van een autofinanciering voor een auto kan echter wel wat lastiger zijn. De meeste autofinanciers vragen namelijk de auto als onderpand. Het voertuig moet dan ook voorzien zijn van een Nederlands kenteken. Gelukkig heeft het team van JongGebruikt hier veel ervaring mee. Wij brengen jou in contact met de beste autofinancier welke jou het meest gunstige aanbod kan bieden!

Regel direct jouw financiering

Kopen met een financiering? Zo geregeld.

Dit is wat je moet weten als je een auto gaat financieren.

Auto financieren betekent dat je een lening bij een bank of financieringsmaatschappij afsluit voor de aanschaf van je auto. Dit kan je zelf regelen maar bijvoorbeeld ook bij je autodealer. Hierbij maakt het niet uit of je een nieuwe of gebruikte auto wilt kopen. Als je geld leent om een auto te kopen, moet je maandelijks een geldbedrag aflossen. De partij die aan jou die lening verstrekt, rekent ook rente. De rente komt bovenop de maandelijkse aflossing. Het rentepercentage verschilt per aanbieder en vaak ook per soort lening. Vergis je niet, een klein verschil in rente kan van grote invloed zijn als een relatief hoog geldbedrag wordt geleend, bijvoorbeeld rond de € 25.000,-. Hoe dan ook, aan het einde van de rit ben je altijd duurder uit dan als je de auto zelf in één keer had betaald.

Wat zijn de mogelijkheden om een auto te financieren?

Voor het financieren van een auto bestaan verschillende soorten leningen. In sommige gevallen staat de auto op jouw naam en is die officieel dus jouw eigendom, bijvoorbeeld in het geval van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet . Maar het kan ook zijn dat je pas volledig eigenaar van de auto wordt als je de laatste aflossing gedaan hebt, bijvoorbeeld in het geval van huurkoop. Welke auto financiering bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke situatie en wensen. En is de lening wel geschikt voor de aanschaf van een auto? Een veelgebruikte vorm om een auto te financieren is via huurkoop waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt tegen een vast rentepercentage . Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. Overigens is de kredietverstrekker wettelijk verplicht de lening aan het BKR (Bureau Krediet Registratie) te melden. Hier is na te gaan hoeveel je geleend hebt en of er betalingsachterstanden zijn. Ook zal de aanvrager getoetst worden of die een dergelijke lening wel kan betalen. Vraag je financiering aan via Royaalkrediet.nl.

Wat kost het om een auto te financieren?

Natuurlijk zoek je naar de goedkoopste manier om een auto te financieren. Dat doet iedereen. Maar pas op: een lening kost nu eenmaal geld. Staar je niet blind op een heel laag rentepercentage, voor zover je dat al überhaupt vindt. En check ook of er geen restbedrag is. Bij een lening met een extra lage maandelijkse aflossing wil dit wel eens het geval zijn. Dan moet je opeens een hoog bedrag betalen of ook dit restbedrag financieren. Let dus goed op voordat je een lening afsluit om een auto te financieren. Vraag verschillende offertes aan en kies niet lukraak voor de laagste rente. Zekerheid en transparantie is belangrijker en ga voor de lening die het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Je koopt immers geen halfje brood en je wilt niet in langdurige financiële problemen terecht komen door een ‘verkeerde’ lening te hebben afgesloten. 

Welke auto kan jij financieren?

Binnen 24 uur weet jij of je kunt financieren

  1. Zoek en vind een nieuwe auto of jong gebruikte occasion op JongGebruikt.nl
  2. Online aanvragen bij onze bemiddelaar Royaal krediet Autofinancieringen
  3. Binnen 24 uur beoordeelt de kredietverstrekker de aanvraag.*
  4. Aanvraag goedgekeurd. Krijg je vrijblijvende aanbod.
  5. Tevreden? Alleen nog even de overeenkomst tekenen met het autobedrijf of de dealer en je kunt op pad met je nieuwe auto.

Merk

Model

Prijs

Brandstof

Hoe werkt het?

Binnen 24 uur weet jij of je kunt financieren

Onze bemiddelaar Royaal krediet Autofinancieringen helpt je bij het kopen van jouw nieuwe auto bij een betrouwbaar autobedrijf. Zoek en vind de auto die bij je past en vraag een financiering aan. Binnen 24 uur weet je of je jouw nieuwe auto kunt financieren. De auto betaal je af in maandelijkse termijnen inclusief een bedrag aan rente. Zo weet je van tevoren wat je gaat betalen en of dat aansluit op jouw financiële situatie.

Pin It on Pinterest