Favorites

Een auto verkopen of inruilen

Auto inruilen of zelf verkopen?

Als je een nieuwe auto gaat kopen, of een occasion, en je hebt al een auto dan kom je altijd voor deze vraag te staan.

Auto verkopen of inruilen?

Het hangt van je persoonlijke situatie af wat het beste antwoord is op deze vraag. Stel, je hebt een oud barrel dat eigenlijk rijp is voor de sloop dan is het waarschijnlijk beter deze eerst te verkopen aan een handelaar of sloopbedrijf voordat je een andere auto gaat kopen. De meeste garage’s zitten niet te wachten op een inruilauto die hij zelf niet kan verkopen en je zal dan ook niet veel korting krijgen op je nieuwe aanschaf. Maar ook wanneer je een jonge auto met weinig kilometers wilt inruilen voor een andere dan ben je prijstechnisch gezien niet altijd het voordeligst uit.

Wat is mijn auto waard bij inruil?

Hier moeten we meteen iets uitleggen over het inruilen van een auto bij je garage wanneer je daar ook een nieuwe auto of occasion gaat aanschaffen. In de prijs die je voor je inruilauto krijgt zit namelijk ook meteen een deel van de korting die je vaak sowieso krijgt op de prijs van een auto. Stel je koopt een auto van 10.000 euro bij een garage en je krijgt nog 2000 euro voor je oude auto, dan is misschien wel de helft van die 2000 euro de korting die je anders ook gehad zou hebben. Je krijgt in feite dus maar 1000 euro voor de auto die je wilt inruilen.

Wat is de inruilwaarde van mijn auto?

Heb je geen idee wat de vraagprijs moet zijn? Dan kan je bij ikwilvanmijnautoaf.nl ook de dagwaarde online laten bepalen. Je kan deze dagwaarde gebruiken als vraagprijs en bij eventuele onderhandelingen met een koper. Let op: de dagwaarde is een indicatie voor de inruilwaarde maar het is niet de gegarandeerde prijs die je ontvangt bij verkoop of bij inruil. De inruilwaarde is namelijk de gegarandeerde waarde die een dealer of autobedrijf aan je auto toekent bij aanschaf van een andere auto bij dat bedrijf.

Auto verkopen via ikwilvanmijnautoaf.nl

Als je je auto niet wilt inruilen of verkopen via een advertentiesite, dan is er nog een andere manier: je auto verkopen via ikwilvanmijnautoaf.nl. De verkoop van je auto gaat volledig online. Je meldt je auto aan op deze site met het kenteken en aanvullende informatie over de staat van de auto. Je upload een aantal goede foto’s en daarna hoef je alleen maar af te wachten. De auto komt namelijk in een handelsveiling terecht en na afloop van de veiling krijg je het beste bod. Wanneer je akkoord gaat met het bod is de auto verkocht en hoef je alleen nog maar een afspraak te maken met de koper over betaling en aflevering van de auto. Super simpel, veilig en snel!

Pin It on Pinterest