Favorites

Een auto kopen

Voorbereiding bij het kopen van een auto

Welke auto ga je kopen? Zo vind je jouw nieuwe- of jonggebruikte auto

Doorzoek ons online aanbod

Bij JongGebruikt.nl is het kopen van een auto net zo makkelijk én veilig als het kopen van een wasmachine bij Coolblue. Alle auto’s en autobedrijven zijn door ons dubbel gecheckt op prijs en kwaliteit. Met zoveel aanbod en zoveel verschillende merken en modellen is het lastig kiezen van een auto. Wij bieden je de hulpmiddelen om een overzicht te krijgen en het voor jouw geschikte model te vinden.

Het aanbod op JongGebruikt.nl is heel divers, of je nu een nieuwe auto of tweedehands auto zoekt, een milieuvriendelijke stadsauto of een sportieve auto – bij JongGebruikt.nl kun je snel en eenvoudig jouw gewenste droomauto vinden.

Merk

Model

Prijs

Brandstof

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe- of jong gebruikte auto?

De tijd dat we in de showroom blind op het advies van de verkoper en zijn waardebepaling vertrouwden, is allang voorbij. Iedereen weet tegenwoordig prima wat we van een auto moeten verwachten, je doet je huiswerk en we kiezen zelf onze ideale droomauto. Toch komt er best wel wat kijken bij het kopen van een nieuwe auto. Kan je wel wat hulp gebruiken bij aanschaf? Deze handige tips helpen je op weg!

Tip 1: Houd rekening met deze praktische zaken

Je bent misschien geneigd om een nieuwe- of jong gebruikte auto te kiezen die er gewoon leuk uitziet. Natuurlijk zal de echte liefhebber een auto kopen met zijn hart, met emotie. Maar laat je niet verleiden door enkel goede looks! Een auto is in de eerste plaats een gebruiksvoorwerp, houd dus rekening met de meer praktische kant van je auto. Hoe zit het met het brandstofgebruik? Is de auto veilig? Kan je er genoeg spullen in kwijt? Maak voor je een auto kiest een checklist met vereisten en toets je potentiële aanwinst aan deze lijst. Zo zal je altijd een weloverwogen beslissing nemen en niet akkoord gaan met minder.

Tip 2: Vraag altijd om een uitgebreide proefrit

Heb je een auto gevonden die bij je past via JongGebruikt.nl? Dan is het altijd verstandig om eerst een proefrit te maken. Logisch zal je denken, toch zijn er nog genoeg mensen die geen of een te korte proefrit maken. Pas dan weet je echt of de auto ook lekker rijdt en of er geen gebreken zijn. Zeker als je een tweedehands auto koopt is dit aan te raden. Probeer op verschillende soorten wegen te rijden, let op vreemde geluiden/trillingen en test ook zoveel mogelijk functionaliteiten van de auto. Druk de airco aan, knal muziek uit de speakers en ondervind of de sport-knop nog wel degelijk extra vermogen levert. Via het contact formulier op onze website bij elke occasion kun je direct een proefrit aanvraag indienen.

Tip 3: Controleer de staat van de auto of maak gebruik van een aankoopkeuring

Pak even een momentje om ook naar de technische en optische staat van je potentiële nieuwe- of jong gebruikte auto te kijken. Je wilt natuurlijk gebreken tegen komen wat je op voorhand had kunnen voorkomen. Heb je werkelijk waar geen idee waar je naar moet kijken onder de motorkap? Neem dan iemand mee die wel (enige) technische kennis heeft of regel een aankoopkeuring via bijvoorbeeld Autocoach.nl. Ook is het slim om het betreffende merk en model van te voren op online forums te checken op zwakke punten. Zo weet je al precies waar je op moet letten bij het betreffende type auto! Voorkennis is macht. En vergeet niet naar de onderhoudshistorie te vragen. Je wilt boekjes en het liefst zo veel mogelijk onderhoudsstempels zien!

Tip 4: Beteugel je enthousiasme en durft te onderhandelen met de verkopende partij

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om over de prijs van een auto te onderhandelen. Deins daar vooral niet voor terug. Ben je helemaal wild van de auto die je hebt gevonden? Probeer dat dan vooral zo min mogelijk te laten merken. Dit verzwakt je onderhandelingspositie namelijk. Voel je je een beetje te onzeker bij het idee om over de prijs te gaan moeten handje klappen? Neem dan gerust iemand mee die daar al ervaring mee heeft en over een sterke onderhandelingsgeest beschikt, bijvoorbeeld met een ervaren medewerker van Autocoach.nl. Samen sta je sterker. En belangrijk: geef het de tijd en neem nooit een overhaaste beslissing onder druk.

Pin It on Pinterest